utólagos vízszigetelés

műszaki leírás

A munkák során gyakran használt anygok műszaki leírásai

MAPEI Resfoam 1 KM:

Szabályozható reakcióidejű, nagyon folyékony konzisztenciájú, egykomponensű, poliuretán injektáló-gyanta, akár intenzív vízbeszivárgásnak kitett szerkezetek, talajok és sziklák megszilárdítására és vízszigetelésére

ALKALMAZÁSI TERÜLET

  • Betonszerkezetek vagy repedezett falak vízzáróvá tétele, akár talajvíznyomás esetén is.
  • Vízbeszivárgásnak kitett sziklák vízzáróvá tételére.
  • Vízzel telített vízáteresztő talajok vízzáróvá tételére.

JELLEMZŐ ALKALMAZÁSOK

Alagutak vízszigetelése, amelyekbe a munkahézagokon vagy repedéseken keresztül szivárog be víz.
Kutak vagy vízügyi műtárgyak vízszigetelése, amelyből munkahézagokon vagy repedéseken keresztül víz szivárog.
Repedések javítása gátakon, csatornákban és támfalakon, akár a víz szintje alatt is alklamazható.
Vízzel telített padlók vagy alaplemezek repedéseinek tömítése.

MŰSZAKI JELLEMZŐK

A Resfoam 1 KM a Mapei kutatólaboratóriumaiban kifejlesztett összetételű, izocianátok keverékéből, speciális adalékszerekből és egy kötésgyorsító szerből álló egykomponensű, halogén-mentes poliuretán gyanta. A Resfoam 1KM-et a felhasználás előtt Resfoam 1 KM AKS-sel (kötésgyorsítóval) kell keverni (a gyanta súlyára számított 5-20%), amely jellemzőinek köszönhetően és adagolásától függően a rendszernek különféle, az építkezés igényeinek megfelelő reakcióidőt képes biztosítani.  A kötésgyorsítóval történt elkeverése után, és nedvesség hiányában a Resfoam 1 KM kb. egy órán keresztül marad bedolgozható. Ezen időszakon belül a Resfoam 1 KM-et, megfelelő injektáló-csonkokon keresztül, az egykomponensű termékek injektálására szolgáló dugattyús vagy membrános szivattyúval kell a vízszigetelendő szerkezetbe injektálni. Amikor a gyanta vízzel érintkezik, vízhatlan félkemény habbá válik. Nagyfokú folyóképességének köszönhetően a Resfoam 1 KM be tud hatolni a pár száz-mikron széles repedésekbe is, és vízbeszivárgás jelenlétében is eltömíti azokat. A kötésidő vége után, ami a hőmérséklettől és a hozzáadott kötésgyorsító mennyiségétől függően 40-80 másodperc után következik be, a Resfoam 1 KM a kezelt terület tökéletes vízzárását biztosítja.

JAVASLATOK

Olyan repedezett betonszerkezetek megszilárdítására, amelyek az injektáláskor nincsenek vízbeszivárgásnak kitéve, vagy nem tartalmaznak nedvességet, használjon Epojet folyékony epoxigyantát.
Nagy nyomású víz beömlése esetén a Resfoam 1 KM AKS kötésgyorsító adagolási mennyiségét a gyanta súlyára számított 20%-ra kell emelni, és tegyen meg mindent, hogy az injektálás idejére a víz nyomását csökkentse, akár csak átmenetileg is.
Abban az esetben, ha az injektálásnak a szerkezet megszilárdításában is szerepe van, használjon inkább a vízbeszivárgásnak kitett repedezett betonok és sziklák megszilárdítására és vízszigetelésére szolgáló Foamjet F vagy Foamjet T kétkomponensű poliuretángyantát, mivel ezek a reakció lejátszódása után nagyon kemény habot képeznek.

 

MAPEI Foamjet 260 LV:

Alacsony viszkozitású, rugalmas, kétkomponensű poliuretángyanta repedések injektálására és vízzáró szigetelésre

ALKALMAZÁSI TERÜLET

A Foamjet 260 LV alacsony viszkozitású, rugalmas, kétkomponensű poliuretángyanta injektálásra és vízzáró szigetelésre.
A Foamjet 260 LV rugalmas és alaktartó, zárt sejtszerkezetű műanyaggá alakul.
A Foamjet 260 LV különösen híg konzisztenciája miatt kiválóan behatol a legkisebb résekbe és üregekbe is.

JELLEMZŐ ALKALMAZÁSOK

  • Vízszivárgásnak kitett szerkezetek injektálása és vízzáró szigetelése.
  • Magas-, mély-, alagútépítés és bányászat, mérnöki létesítmények.
  • Hézagok vízzáró tömítése.

FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK

Az alkalmazott injektáló gép legyen a Foamjet 260 LV-vel megtöltése előtt teljesen száraz és tiszta, valamint a víz, alkohol vagy amin tartalmú oldószerek maradványaitól mentes. Az eszközök tisztításához továbbá kizárólag a Mapesolv PU tisztítószert alkalmazza a nem kívánt reakciók megakadályozása miatt (pl. vízzel, alkoholokkal, stb. való érintkezés).

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

A Foamjet 260 LV injektálása az injektáláshoz általánosan használt eszközökkel és gépekkel történik. A bedolgozáshoz a Foamjet 260 LV két komponensét megfelelő keverőeszközzel (pl. keverőszárral felszerelt keverőgéppel) alaposan keverje be 1:1 térfogatarányban tiszta és száraz edényben.
Mindig csak annyi anyagot keverjen be, amennyit belátható időn belül be tud dolgozni: a nagyobb anyagmennyiségek a keletkező reakcióhő miatt a reakcióidő felgyorsulhat (a bedolgozhatósági idő csökkenése).
Az eszközök tisztításához kizárólag a környezetre és egészségre ártalmatlan Mapesolv PU tisztítószert alkalmazza. Ezért különleges használati utasítás feltüntetésére nincs szükség.

 

 

Szolgáltatások

Ismerje meg pontosabban szolgáltatásaimat és hogy milyen eljárásokat alkalmazok a munkám során.